Sitemiz de Paylaşım yapmak için Lütfen Üye Olunuz :) Tşk Ederiz.
Sitemiz de Paylaşım yapmak için Lütfen Üye Olunuz :) Tşk Ederiz.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Türkiye [ bölüm 16 ]

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
n-ahiT
Tiryaki Üye
Tiryaki Üye
n-ahiT


UYARI :
Türkiye [ bölüm 16 ] Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Türkiye [ bölüm 16 ] Right_bar_bleue

AKTİFLİK :
Türkiye [ bölüm 16 ] Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Türkiye [ bölüm 16 ] Right_bar_bleue

Ruh Halim : Türkiye [ bölüm 16 ] 9neseliqn5mc6
Erkek Mesaj Sayısı : 229
REP : 3
DoğumTarihi : 14/03/96
Kayıt Tarihi : 29/06/10
Yaş : 28
Nerden : Tekirdağ

Türkiye [ bölüm 16 ] Empty
MesajKonu: Türkiye [ bölüm 16 ]   Türkiye [ bölüm 16 ] EmptySalı Haz. 29, 2010 11:27 pm

Folklor


Ana madde: Türk
halkbilimi

Halkıyat karşılığı vererek bilimi ilk olarak Ziya
Gökalp
ile Fuad Köprülü 1913’te dile getirdiler.
Halkbilimi veya yaygın kullanımıyla folklorun ilk Türk kaynakları Orhun Abideleri’dir. Bilimsel döneme
kadar çeşitli kaynaklarda atasözleri, efsaneler, hikâyeler, masallar,
türküler, seyahatnameler bulunmaktadır.Türkiye [ bölüm 16 ] 250px-Khodja_NasritdinTürkiye [ bölüm 16 ] Magnify-clip

Nasreddin Hoca heykeli, Buhara





Türkiye’de folklor araştırmalarında halk edebiyatı, etnoloji ve Türkiyat ile halk kültürünün belli başlıkları
ortaya çıkarılmıştır. Gelenekler ve töreler doğum, düğün, ölüm
kültürleriyle yaygın bir folklor ağıdır.
Mutfak


Ana madde: Türk mutfağıBakınız → Türk Mutfağı yemek listeleri
Türk mutfağı, Çin ve Fransız
mutfaklarıyla beraber dünyanın en zengin mutfaklarındandır. Coğrafyası
ve tarihi gereği, Türk mutfağı çok büyük bir çeşitlilik oluşturur. Türk
mutfağı, Mezopotamya ve Balkan
mutfaklarıyla etkileşime girmiştir, İstanbul
Osmanlı
Saray mutfağı da Türk mutfağının önemli bir kısmını oluşturur.
Osmanlı Saray Mutfağı'ında çok
çeşitli çorba, zeytinyağlı sebze, etli yemek, balık, börek, tatlı
mönüleri mevcuttur. Saray mutfağı, Bizans İmparatorluğu'dan
Osmanlı'ya
yüzyılların saray zevki ve tecrübesiyle oluşan elit bir mutfaktır. O
dönemlerde, Halk ve köy mutfağı ise sade ve basittir.
Her yörenin ve köyün kendine özgü yemekleri bulunmaktadır.
Günümüzde, Saray kültürü ile halk kültürünün karışımı bir "Türk
mutfağı" ortaya çıkmıştır. Birçok saray yemeği, halk tarafından
benimsenmiştir.
Türk mutfağı;

  • Akdeniz kültürü
  • Doğu kültürü
  • Saray kültürü
  • Bozkır kültürü olarak kategorize edilmektedir.

Basın - Yayın


Daha çok bilgi için: Türkiye'de radyo ve
televizyonun geçmişi


Türkiye [ bölüm 16 ] 180px-TRT_AnkaraTürkiye [ bölüm 16 ] Magnify-clip

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun
Ankara'daki
merkez binası





Türkiye'de Radyo ve Televizyonculuk basın özgürlüğüne göre
yürütülmektedir. TRT (Türkiye Radyo
Televizyon Kurumu) kamu yayıncılığı yapmakta olup Türkiye'nin ilk
televizyon kanalıdır.[70]
Türkiye'de 21 ulusal, 14 bölgesel ve de 229 yerel televizyon kanalı
yayın yapmaktadır. 3984 sayılı Kanuna göre, Türkiye'de özel yayıncılığı RTÜK
denetlemektedir.[71]




[gizle]gtdTürk televizyonları
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.yenipazar.forum.st
 
Türkiye [ bölüm 16 ]
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Türkiye [ bölüm 9 ]
» Türkiye [ bölüm 17 ]
» Türkiye [bölüm 1 ]
» Türkiye [ bölüm 18 ]
» Türkiye [bölüm 2 ]

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: ~~ GENEL KÜLTÜR ForumLarı ~~ :: Tarih Forum, Tarih Forumları
-
Buraya geçin: